Valtio Expossa 2024 mukana mm. filosofi Maija-Riitta Ollila, energiayhtiö St1:n hallituksen puheenjohtaja Mika Anttonen, meteorologi Kerttu Kotakorpi, toimittaja Jussi-Pekka Rantanen ja näyttelijä Christoffer Strandberg.
Toukokuussa järjestettävän Valtio Expon ohjelma on julkaistu. Tapahtuman teema on Vastuu huomisesta – uudistuva ja vaikuttava julkishallinto. Luvassa on tuttuun tapaan mielenkiintoisia puheenvuoroja, inspiroivia keskusteluja ja iloista messutunnelmaa. Expo on valtiohallinnon suurin vuotuinen tapahtuma.
Mitä vastuu huomisesta käytännössä tarkoittaa? Miten otamme nyt ja tulevaisuudessa huomioon ympäristön, ihmiset ja hyvän hallintotavan? Miten kasvatamme muutoskyvykkyyttämme ja säilytämme toimintakykymme, kun maailma on myllerryksessä?
Filosofi, yliopisto-opettaja ja kouluttaja Maija-Riitta Ollila inspiroi meitä pohtimaan uusia teknologioita. Miten ne muuttavat ihmistä ja maailmaa? Millaista on ihmisen ja teknologian hyvä vuorovaikutus? Miten tekoäly, geeniteknologia ja virtuaalielämä vaikuttavat ihmisenä olemiseen? Mitä meistä voi parhaimmillaan tulla?
Julkisen talouden ajankohtaisesta tilanteesta kertoo valtiovarainministeriön osastopäällikkö, ylijohtaja Mikko Spolander.
Meteorologi ja tietokirjailija Kerttu Kotakorpi puhuu otsikolla Suomi muuttuvassa ilmastossa. Kerttu Kotakorpi on tehnyt pitkään TV-uutisten säätiedotuksia ja työstää parhaillaan sarjaa ilmastonmuutokseen liittyen. Kirjoissaan hän on käsitellyt ilmastonmuutoksen vaikutuksia Suomen ilmastoon ja luontoon, nyt ja tulevaisuudessa.
Mika Anttonen puhuu otsikolla Ilmastonmuutos ja energiatransitio. Anttonen on perehtynyt syvällisesti energia-alan kokonaiskuvaan ja hänellä on aito halu löytää ratkaisuja globaaleihin energiahaasteisiin. Hän on energiayhtiö St1:n hallituksen puheenjohtaja.
Suomen turvallisuustilannetta valottaa pääesikunnan päällikkö, kenraaliluutnantti Vesa Virtanen. Hän on aiemmin palvellut useissa päällikkötehtävissä muun muassa puolustusvoimissa ja puolustusministeriössä sekä työskennellyt tutkijana Harvardin yliopistossa Yhdysvalloissa.
Pääsalissa keskustelua eteenpäin kuljettaa Ylen uutista tuttu toimittaja ja tuottaja Jussi-Pekka Rantanen.
Loppuhuipennukseena pääsalissa paljastetaan, ei suinkaan elämäni biisit, vaan työelämäni kriisit! Paneelikeskustelussa omakohtaisia kokemuksia työelämän kriiseistä avaavat muun muassa Yleisradion toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila, Työterveyslaitoksen pääjohtaja Antti Koivula ja Valtiokonttorin pääjohtaja Liisa Räsänen. Miten kriiseistä selvittiin ja ennen kaikkea, mitä ne opettivat ja miten ne uudistivat tulevaisuutta. Keskustelua johdattaa energinen Christoffer Strandberg.
Monipuolista ohjelmaa seminaarisaleissa
Pääsalin lisäksi ohjelmaa on kahdessa seminaarisalissa Uudistuva & älykäs (Fennia I) ja Asiakaslähtöinen & vastuullinen (Fennia II) sekä tietoiskusaleissa (Pressroom ja Nordia).
Fennia I -salissa julkisesta taloudesta ja hyvinvointiyhteiskunnan murroksesta puhuu valtiovarainministeriön hyvinvointialueiden ohjausosaston ylijohtaja Ville-Veikko Ahonen.
Avointa ja sujuvaa valtionavustustoimintaa luotaavat Fennia I -salissa yhteistyössä maa- ja metsätalousministeriön, Taiteen edistämiskeskuksen ja Valtiokonttorin asiantuntijat.
Fennia II -salissa Rajavartiolaitoksen henkilöstöpäällikkö ja lippueamiraali Tom Hanén puhuu henkilöstövoimavarojen johtamisesta toimintaympäristön muutoksissa. Hanén on uransa aikana työskennellyt muun muassa rajavalvonta-asiantuntijana Suomen EU-edustustossa Brysselissä ja Suomenlahden merivartioston komentajana. Hän on sotatieteiden tohtori ja hänen väitöstutkimuksensa käsitteli johtamista kompleksisessa toimintaympäristössä.
Dialogia asiakaskokemuksen strategisesta johtamisesta julkishallinnossa käyvät Patentti- ja rekisterihallituksen asiakaspalvelua ja viestintää johtava Anna Lauttamus-Kauppila, Kelan it- ja digijohtaja Nina Nissilä, Verohallinnon asiakaskokemusjohtaja Marja Koskimäki ja Tilastokeskuksen kumppani- ja ekosysteemisuhteiden ylijohtaja Ville Vertanen.
Tulevaisuutta teoiksi purkavat Fennia II -salin paneelikeskustelussa Digi- ja väestöviraston, Kelan, Verohallinnon ja Valtiokonttorin asiantuntijat.
Tietoiskusaleissa (Pressroom ja Nordia) tapahtumassa mukana olevat yritykset esittelevät käytännön esimerkkejä ja ideoita julkishallinnon kehittämiseen.
Missä, milloin ja kenelle?
Valtio Expo 2024 järjestetään tiistaina 7. toukokuuta 2024 klo 8.00–16.00 Helsingissä, Marina Congress Centerissä.
Kahden seminaarisalin ja tietoiskusalien ohjelmaa voi seurata verkon välityksellä. Pääsalin ohjelmaa ei striimata verkkoon. Suosittelemme lämpimästi, että tulet paikan päälle. Näin saat parhaimman kokemuksen.
Valtio Expo on tarkoitettu valtionhallinnon edustajille. Tapahtuma kokoaa vuosittain yhteen valtionhallinnon päättäjät, asiantuntijat ja yhteistyökumppanit.
Tutustu ohjelmaan ja valitse omat suosikkisi
Käy tutustumassa päivän ohjelmaan ja poimi sinua kiinnostavat esitykset. Mielenkiintoisia ja avartavia puheenvuoroja sekä tietoiskuja on luvassa yllin kyllin.
Ohjelma >
Ilmoittaudu mukaan!
Sekä paikan päällä että verkon välityksellä osallistuminen edellyttää ilmoittautumista. Tapahtuma on osallistujille maksuton.
Ilmoittautuminen >
Haluatko mukaan näytteilleasettajaksi?
Katso keitä on jo mukana >
Ilmoittaudu näytteilleasettajaksi >
Nähdään Valtio Expossa!
Lisätiedot ja tiedustelut
www.valtioexpo.fi
valtio.expo@valtiokonttori.fi
#ValtioExpo
Uutista muokattu 20.3.2024.